lördag 22 december 2007

Julefriden närmar sig!?

Hej Allihopa!

Hoppas att allt är bra med er. Nu börjar det ju närmar sig jul och allt vad det innebär. Det borde ju vara en tid då vi ska kunna lugna ner oss och få den berömda julefriden.

Nu för tiden har ju kommersialismen tagit en större plats i vårt julfirande och med den en otrolig stress. Det är nog färre och färre svenskar som faktiskt reflekterar över varför vi verkligen firar jul.

Julen är då den största gåvan gavs för länge sedan när Gud gav sin egen son att föddas för oss i ringhet i ett litet stall i Betlehem. Jesus det lilla barnet som skulle komma att förändra världen och så många människor. GLÖM INTE bort att det är Honom som vi egentligen firar.

En rolig sak som jag har tänkt på under julen är att var man än går i tex olika affärer så hör man överallt olika julsånger, vilka i sina texter är rena evangeliet. Och i juletid så är allt detta helt accepterat av alla. Alla människor blir lite "religiösa" under julen för att sedan gå tillbaka till vardagen efter jul....

Året som har varit har varit ganska intressant på många olika sätt. Personligen har och är jag i en speciell situation med en gammal arbetsgivare, men det kommer att lösa sig.

Men mest tänker jag på de olika debatterna som har utspelat sig under året tex:

Jonas Gardells doktorshatt
Könsneutrala äktenskap
Möjligheten för utländska kvinnor att göra abort i Sverige
Homosexuellas rättigheter i alla dess former och vad man får och inte får säga om detta i kyrkan
och mycket mer

Alla dessa debatter kommer säkerligen fortsätta under 2008 och en del kommer säkert eskalera väldigt. Vi kommer ha anledning att återkomma till dessa under nästa år.

Men nu vill jag önska er alla en God Jul och ett Välsignat Nytt År!

fredag 7 december 2007

Alkohollös = Rådlös

Igår var jag tillsammans med glada vänner på en otroligt fin fem rätters middag i ett slott utanför Uppsala. Allt var väldigt vackert. Området runt omkrong och slottet, vilken miljö!!

Vid ankomsten blev vi bjudna på en fördrink, och då sker det igen!?

Min fråga vid liknande tillfällen - alkoholfritt, tack??

Nästan alltid blir motparten förvånad eller helt enkelt ställd. Som i fallet igår så fanns det inget alkoholfritt alternativ utsatt. Svaret blev: - ehhh....ja, jag ska ordna det....

Hur kan det komma sig att det tas alltid för givet att alla dricker alkohol???

Själv dricker jag ingen alkohol och har aldrig gjort det heller. Många har frågat mig om det verkligen är sant och jag kan stolt säga att det är det.

Jag har aldrig börjat och tänker inte göra det på något sätt. Dessutom så tycker jag att det ska finnas NÅGON plats där det är en helt alkoholfri miljö.

Sedan till en annan sak i denna fråga. Många som frågar mig om jag inte dricker verkar vänta sig en förklaring varför detta konstiga beteende??

Jag tycker det är ganska konstigt att bara för att jag inte dricker så ska jag inte behöva "stå till svars" för att jag inte dricker.
Jag ifrågarsätter inte de!?

Det är inte töntigt att inte dricka, däremot är det töntigt och mkt dålig karraktär att dricka om det är så att du gör det för att tillhöra något gäng eller för att inte sticka ut.

Tyvärr tror jag att många som dricker gärna skulle slippa men tycker att grupptrycket är för stort.

Så min uppmaning är: Stå upp för en alkoholfri miljö!

Ha en bra helg!

måndag 3 december 2007

God morgon!

Ja, då var det dags för en ny vecka igen! Tiden springer verkligen iväg! Själv tycker jag att det är bara måndag och fredag, däremellan hinner man inte reflektera över vad det är för dag.

Men låt nu detta bli en vecka av nya möjligheter!!

Du kanske har en massa saker som "måste" göras och som är problem eller stora utmaningar, men vänd de till att bli möjligheter den här veckan.

Det som är så underbart med att vara kristen är att vi alltid kan komma till vår far i himmelen och han står där med öppna armar och tar emot oss. Han är alltif redo att hjälpa oss.

Gud kommer ALDRIG för sent! Det är något som jag verkligen vet med säkerhet för jag har själv fått uppleva det så konkret. Jag kommer tillbaka till det senare. Jag kommer berätta om det för att ge Gud äran, men väntar av olika anledningar.

Men ha en bra vecka!