lördag 22 december 2007

Julefriden närmar sig!?

Hej Allihopa!

Hoppas att allt är bra med er. Nu börjar det ju närmar sig jul och allt vad det innebär. Det borde ju vara en tid då vi ska kunna lugna ner oss och få den berömda julefriden.

Nu för tiden har ju kommersialismen tagit en större plats i vårt julfirande och med den en otrolig stress. Det är nog färre och färre svenskar som faktiskt reflekterar över varför vi verkligen firar jul.

Julen är då den största gåvan gavs för länge sedan när Gud gav sin egen son att föddas för oss i ringhet i ett litet stall i Betlehem. Jesus det lilla barnet som skulle komma att förändra världen och så många människor. GLÖM INTE bort att det är Honom som vi egentligen firar.

En rolig sak som jag har tänkt på under julen är att var man än går i tex olika affärer så hör man överallt olika julsånger, vilka i sina texter är rena evangeliet. Och i juletid så är allt detta helt accepterat av alla. Alla människor blir lite "religiösa" under julen för att sedan gå tillbaka till vardagen efter jul....

Året som har varit har varit ganska intressant på många olika sätt. Personligen har och är jag i en speciell situation med en gammal arbetsgivare, men det kommer att lösa sig.

Men mest tänker jag på de olika debatterna som har utspelat sig under året tex:

Jonas Gardells doktorshatt
Könsneutrala äktenskap
Möjligheten för utländska kvinnor att göra abort i Sverige
Homosexuellas rättigheter i alla dess former och vad man får och inte får säga om detta i kyrkan
och mycket mer

Alla dessa debatter kommer säkerligen fortsätta under 2008 och en del kommer säkert eskalera väldigt. Vi kommer ha anledning att återkomma till dessa under nästa år.

Men nu vill jag önska er alla en God Jul och ett Välsignat Nytt År!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar