fredag 23 november 2007

Då har Skolverket visat att LOKS kan ge eleverna bra utbildning

God Morgon!

Vad härligt att vakna upp och kunna läsa en possitiv artikel om Livets Ords Kristna Skola.

Betygen på Loks åk 9:or ligger över snittet i Uppsala när Skolverket gör sin koll!!!

LOKS är en bra skola på många sätt. Det är roligt att betygen håller en hög standard, det är ju det yttersta beviset på att eleverna lär sig något i skolan.

Men bakom detta ligger mer än bara kunskapen! Det finns en trygg miljö för eleverna att jobba i utan mobbning tex. LOKS är mer än bara en skola där du inhämtar kunskap, nu talar jag för mig själv, men jag är säker på att det finns många som kan skriva under på det jag säger.

Att vara mobbad är hemskt, vare sig det är fysiskt eller psykiskt. När jag kom till LOKS i åk 8 så var det helt fantastiskt att slippa mobbningen.

Att kunna gå till skolan utan en klump i magen är ovärderligt. Bara en sådan sak ger LOKS och andra liknande skolor existensberättigande!

Sedan är aldrig ngt perfekt där det finns människor med i spelet. Huvudsaken är att man vill ändra sig och göra rätt.

Ett argument för stängning av skolan är att LOKS påverkar eleverna??? Självklart!!!
Alla skolor och lärare påverkar sina elever och har gjort det i alla tider, ellerhur?

Att jag som kristen förälder eller kristen ungdom då väljer att vara i kristen skolmiljö är inget konstigt. Det som kanske ligger bakom denna "fruktan" för kristna skolor är nog det "kristna - Kristus".

För så fort du kommer in på området kristendom så kan du inte bara föra en logisk diskusion, eftersom man som människa måsta ta ställning för eller emot vad Kristus gjorde för mänskligheten, ich det är där som en del kan få det svårt.

Samvetet säger en sak men ens ego kanske säger en annan sak.

Om du som läser detta har gått på kristen skola och har egna erfarenheter så skriv gärna och berätta!

Ha en bra dag!

2 kommentarer:

  1. Livets Ords kristna skola är säkert OK - men rubriken till Dagens artikel är helt missvisande! Skolan har inte fått "höga betyg av Skolverket", som Dagen påstår. Däremot har det visat sig att eleverna på skolan får höga betyg -och det är något helt annat.

    SvaraRadera
  2. Hej Anonym!

    Ja det är eleverna som har fått bra betyg. Men Skolverket använder sig av elevernas betyg när de jämför skolorna. Så på det sättet har väl Dagen ändå gett en rättvisande överskrift till sin artikel.

    SvaraRadera