tisdag 20 november 2007

Abort ett hett ämne i Sverige

Jag har precis läst följande artikel aftonbladet om abort. Ja nu har det ny lagförslaget gått igenom med hjälp av kd?? Detta parti som borde stå upp för de ofödda barnens rätt mer än de andra partierna.

Nu har Lennart Sacrédues kommit med ett förslag att de som blivit gravida kan beredas möjlighet att adoptera sitt barn. Detta får mothugg från Tina Nevin på Noaks ark.

I Aftonbladet står det att Tinas ska ha sagt följande, om hon har blivit rätt citerat:

– Jag är helt emot deras förslag. Det är att utnyttja den gravida kvinnan som ett medel för folk som vill ha barn. Medicinetiskt blir det problematiskt när kvinnan blir ett medel istället för att vara ett mål i sig, säger hon.
– Ingen talar någonsin om de komplikationer som finns med en graviditet, som man kanske inte tänker på. Då kan en adoption leda till att kvinnan mår sämre än om hon hade gjort en abort


Så nu skulle detta vara att utnyttja kvinnan? Vad menar du Tina??

Nu pratas det om komplikationer vid en graviditet som något vi borde tänka på.

En sak som jag tycker att folk borde tänka på det är att genom att "rullta runt i sänghalmen" så kan man bli gravid. Att bli gravid är ingenting som "bara" händer. Det är följden av ett visst "beteende". Om man inte vill bli gravid så kanske man borde tänka på det innan istället.

Kvinnan är målet!? Ja om man bara har sig själv för ögonen. Barnet då? Vore det inte bättre vid en graviditet att barnet får födas och bli adopterat än att graviditeten avbryts eller att man dödar barnet?

Kanske dags att tänka på barnet i den här frågan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar