söndag 25 juli 2010

Nya raketbeskjutningar

Noterade bara en kort artikel på DN.se, eller egentligen på mobil.dn.se. från TT.

Jag skulle verkligen vilja att min regering hjälpte mig om det haglade raketer över mitt hus. Ett år av lugn och så börjas det igen.... och detta är säkert inte alla raketer som vi i väst får höra om. Jag har hört förvånandsvärt höga siffror om hur många själmordsbombare som Israel faktiskt stoppar.

Gud välsigne Israel

Emanuel

4 kommentarer:

  1. Så länge ni behandlar "kusinerna" som djur så kommer de fortsätta kämpa för sin frihet. Jag skiter emellertid i er båda.

    Jag tycker bara att både "israelvänner" och muslimer kan flytta tillbaka till sin del av världen och göra upp utan vår inblandning istället för att klegga ner vårt fina Sverige med er rasism, främlingsfientlighet och hat mot varandra.

    Lite fegt att sitta här och ojja sig över livet i Israel istället för att faktiskt åka ner och hjälpa till, som t.e.x. Marjasin gjorde. En liten kille med kurage!

    SvaraRadera
  2. Anonym,

    Visst finns det fel på båda sidor i denna konflikt, så är det väl alltid - det är aldrig ens fel att två träter....

    Sen finns det alltid två sidor på myntet. Hur Palestinerna behandlas finns det säkert också olika syn på från de olika sidorna.

    Men från det till att vilja att alla ska lämna Sverige är för mig en konstig koppling.

    Emanuel

    SvaraRadera
  3. Minns vad som hände? Ottomanska Riket förlorade första världskriget och återgick till Turkiet. De enorma landmassorna de lämnade, 99.5% gick direkt till araberna, resten, Palestinska Mandatet, skulle bli det judiska hemlandet, ett fortfarande giltigt beslut i San Remo 1920, till skillnad från alla "rekommendationer" om Israel från FN därefter. England fick mandatmakten och gav snart bort 80% av mandatet till en arabisk kompis, återstod 0.2% av vad ottomanerna lämnade. Till det området hade muslimska invandrare från omgivningen fritt tillträde - nästan alla muslimer i Israel numera kom under den perioden. Sen kom FN och ville dela det 1947, så 0.1% återstod. Fortfarande accepterade judarna, men inte araberna, de ville ha den sista remsan också och har hållit på att anfalla judarna om det i mer än 60 år - eftersom Världssamfundet har förhindrat Israel att VINNA kriget, som man gjorde förr i tiden.

    Abbas vägrar, liksom Arafat, att starta genuin fredsförhandling - han vill enbart ha saker, aldrig någonsin ge. http://israelisverige.info/?p=741

    SvaraRadera
  4. Emanuel Norén: "Visst finns det fel på båda sidor i denna konflikt, så är det väl alltid - det är aldrig ens fel att två träter...."

    Jag vet inte hur många gånger detta uttryck har missbrukats. Gäller det även brottsoffer i största allmänhet? Eller poliser som skadas när de griper våldsamma gärningsmän? Självklart är alla konsekvenser av ett angrepp angriparens ansvar. Detsamma gäller självmordsbombningar och raketbeskjutningar av civila.

    SvaraRadera