lördag 11 februari 2012

En arbetskväll för äktenskapet

Här om kvällen var jag och min fru Maria på en träff i Uppsala med andra personer som har engagerat sig i Levande Familjers arbete. Vi var ca 10 personer.

Det var verkligen så roligt att träffa andra som delar samma önskan om att få jobba för att stärka äktenskap i vårt land och tillsammans jobba för att få se en förändring i skilsmässostatistiken i vårt land.

Vi hade ett utbildningspass med Margaretha Nätterdal och sedan satt vi och diskuterade hur vi ska kunna komma igång med verksamheten i Uppsala. Det är mycket praktiskt som måste fungera runt ett sånt här arbete.

Och det är angeläget att vi kommer igång för det finns så många som vill ha hjälp i sina relationer. Och det bästa av allt - det finns hjälp att få!

Jag tänkte på det under kvällen vilken förmån det är att ha Gud med på sitt lag och speciellt när man jobbar med sådana här frågor där det ofta kan behövas övernaturliga mirakler för att få två personer som är på väg ifrån varandra att hitta tillbaka.

Jag hade förmånen att få vara med Lasse & Marie på bröllopsmässan i Stockholm för några helger sen. Där stannade många vid vår monter och det var så inspirerande att få prata med de som skulle till att gifta sig. En del sa att det var lite konstigt att vi stod där eftersom vi jobbade med samtal och som då oftast förknippas med problemlösningar i äktenskapet och det var inget som de paren tänkte på innan de gift sig, vilket är självklart. Men det var så roligt att få uppmuntra de att tänka sitt äktenskap som livslångt och visa på fördelarna om att vårda sitt äktenskap under vägen.

För jag tror att det är en av orsakerna till att så många säger att de "växer ifrån varandra". Under livet växer vi alla som människor och är man gift kan man faktiskt se till att man växer samman med sin partner och det med små medel.

Det gäller att ta vara på sin partner och "föda" kärleken. Detta kan ta emot i vårt ego, men det är värt priset. För priset för det motsatta, att skilja sig, är väldigt högt och kostsamt för många, speciellt om man har barn.

Än en gång vill jag säga till dig som har slitningar i relationen eller känner några som har det, kontakta levande familjer och prata med någon. Du når Levande Familjer här.

Kommentera gärna och/ eller berätta om något positivt i er relation.














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar