tisdag 24 augusti 2010

Hon tjänar på skilsmässan....

Idag kunde vi läsa på aftonbladets löpsedel att Elin tjänar massa pengar på skilsmässan med Tiger Woods. De har en artikel om det också

Jag förstår att de menar att hon tjänar en massa pengar eftersom de har så stora tillgångar tillsammans, men det är något som stör mig riktigt mycket. För ingen tjänar på en skilsmässa, speciellt inte barnen.

När tidningarna skriver på det sättet så blir det som om man underlättar för skilsmässa. Det ger folk en känsla av att man "tjänar" på att skilja sig. Även de som inte har gift sig rikt blir matade med uttalanden om att man "tjänar" på att skilja sig och så kan en första tanke slå rot i en människa.

Äktenskapet är något fint och heligt. Två människor ger av sig själv till varandra, man ger en bit av sig själv till en annan person. Att sedan bryta upp det och börja om ger sår till alla parter. Samhället idag pushar många till att testa sig fram utan att bestämma sig och kämpa, det blir lite av en slit och släng-mentalitet.

Personligen har jag varit gift i 13 år! Det är helt fantastiskt. Att just vara två i allt. Man kan dela glädje och sorg tillsammans. När något tråkigt inträffar är man två som bär på bördan och när något roligt händer så har man någon att dela det roliga med - delad glädje är dubbel glädje.

Det är inte alltid lätt i ett äktenskap men om båda har bestämt sig för att hålla ihop hela livet så går det att ta sig igenom svårigheter. Det var en gång en person som sa att man ska inte ens ha ordet skilsmässa i sin vokabulär och det har jag tagit fasta på. Jag har inte ens det ordet i min vokabulär så därför finns det inte som en utväg!

Det finns de som säger: -men vi har växt ifrån varandra. Men det finns saker man kan göra för att inte växa ifrån varandra - Ta hand om varandra och se till varandra och varandras behov. Gör små saker för varandra för att lysa upp vardagen så kommer ni växa ihop istället för isär.

Jag är så lycklig för min fru och mina barn att jag skulle ALDRIG byta bort de mot vilka pengar som helst i världen. De är den bästa gåvan i mitt liv och det finns ingenting som skulle kunna ersätta de.

Så ta hand om varandra - Du tjänar på att fortsätta vara gift med den du har vid din sida.

fredag 13 augusti 2010

Sanningen segrar alltid

Stefan Gustavsson, generalsekreterare för Svenska Evangeliska Alliansen, har gjort ett inlägg som är helt suveränt - läs det här!

Så sunt! Mer sådant och mer sådana personer i kristenheten i Sverige vill vi ha!

Emanuel

måndag 9 augusti 2010

Nu får vi ta vårt ansvar!

Ännu en fruktansvärd rapport med statistik som är häpnadsväckande. Vad pågår i huvudet på alla dessa vuxna som gör att denna statistik skjuter i höjden?

Jag lyssnade på radion idag där ngn expert uttalade som om vilka de är som langar. Personen sa att en del var pensionärer och arbetslösa som vill tjäna en extra peng!? Tjäna pengar på att en ungdom slängs in i ett liv mad alkohol och vad det kan medföra för många, det är för mig helt obegripligt.

Varför bryr vi oss inte mer om varandra? Varför vill vi leda in de unga på den här vägen? Vad vet langaren om den person som de hjälper att få tag på alkoholen. Den personen kanske kommer från en trasig familj där alkoholen redan har förstört mycket. Det langaren gör är kanske att ge den unge biljetten till ett liv i missbruk.

fredag 6 augusti 2010

Åter till ämne som inte kan "tömmas ut"

Ja då skrivs det igen om detta ämne - alkohol. Se Dagens artikel om ämnet. 12 år och får behandling mot alkohol.

Vad ska vi göra? Finns det ingen alkoholfri zon någonstans i samhället? Vuxenvärlden måste ta sitt ansvar. Vi måste kunna visa att det går att leva utan alkohol, och man kan faktiskt leva riktigt bra!

Låt oss aldrig tröttas att upplysa om alkoholens skador och dess biverkningar.

Och så en öppen fråga till er som läser detta - Hur ska vi kunna hjälpa ungdomar att stå emot grupptrycket som så ofta är en bidragande orsak till drickandet i tidig ålder?

Vi vuxna måste finnas till hands för våra ungdomar.

Emanuel