söndag 13 november 2011

Då var kursen färdig!

Då var jag och min fru Maria klara med kursen hos Levande Familjer.

Jag har skrivit om det tidigare och måste säga det igen, den kursen kan jag verkligen rekommendera. Även om du inte vill bli rådgivare och arbeta med att samtala med andra par så är den värd att gå för egen del.

Det är verkligen värt att satsa på sitt äktenskap. Vi satsar pengar och tid på massa saker i livet: prylar, karriären osv. och det är väl inte fel så länge dessa saker inte äger oss, men äktenskapet är verkligen en division för sig.

När du investerar i ditt äktenskap så investerar du i din maka/ make och i dina barn om du har det. Det gör att du tittar på någon annan ån dig själv vilket är bra för att hålla egot i schack. Som Fil 2:4 säger: Se inte till ditt eget bästa utan på andras.

Äktenskapet och även kärnfamiljen, som Gud beskriver det i sitt ord, som man/kvinna/barn är under enorm press och attack i dag i vårt samhälle. Pressen att acceptera allt möjligt i kärlekens namn gör att denna bibliska grundtanke bleknar bort mer och mer.

Vi kan och måste våga stå för vad Bibeln säger om äktenskapet och familjen. Han är den som har skapat varje människa och Han är också den som vet vad som är bäst för oss.

Levande Familjer, som arrangerade kursen, gör ett gediget jobb för så många äkta par. Grundarna Lasse och Marie Nylén har hållit på i så många år och sett så mycket positiva resultat där det rent mänskligt har sett helt omöjligt ut men där Gud har gripit in och par som var på väg att gå skilda vägar finner varandra igen och vittnar om att nu har de det bättre än någonsin.

Mark. 10:27 "För människor är det omöjligt. Men inte för Gud. För Gud är allting möjligt."




fredag 4 november 2011

Ännu en artikel om alkoholens påverkan

Då kan vi igen läsa en artikel om hur alkoholen påverkar omgivningen. Jag har pratat med så många som säger att det inte är några problem: "Jag kan hantera mitt drickande" osv.

Men de runt omkring dig då?

Man vet inte alltid vilka personer man har runtomkring sig. Någon i ditt sällskap kanske inte är lika "stark" som du är. Den personens första öl kanske är dörröppnaren till dennes fördärv. Eller alkoholen kanske är den personens största problem, han/ hon kanske är en nykter alkolist och att då bli frestad att ta "bara en liten" kanske räcker för att personen ska falla tillbaka in i ett missbruk.

Och som artikeln beskriver så blir det svårare för barn och barnbarn (!) att förhålla sig till alkoholen i familjer där det dricks.

Vi måste kunna skapa en alkoholfri zon någonstans och ett bra ställe att börja tycker jag skulle vara kyrkan!

Vi har så mycket annat att fokusera på, vi borde kunna strunta i detta tillfälliga rus eftersom vi har en så mycket bättre källa att ösa ur.

Våga vägra alkohol!