torsdag 22 september 2011

Kurs hos Levande Familjer


Förra veckan var jag och Maria, min fru, på kurs hos LevandeFamiljer. Det var en kurs för att kunna hjälpa till som rådgivare i deras arbete.

Levande Familjer jobbar med att hjälpa par som har problem i deras relationer och vill skiljas. De har genom åren hjälpt många par som istället för att separera har ”hittat” varandra igen och fortsätter leva tillsammans och ser ett hopp och en framtid tillsammans.

Lasse och Marie som förestår Levande Familjer är ett helt fantastiskt par som verkligen brinner för detta arbete. Det var så styrkande att se och höra dem prata om hur de har hjälpt massa par och hur de verkligen har sett att bibelordet har varit helt sant:

"För människor är det omöjligt, men inte för Gud. Ty för Gud är allting möjligt." (Mark 10:27)


Kursen är två dagar. Första lördagen är det lektioner som går igenom deras vision och hur de arbetar och vad man kan möta som rådgivare. Man får 5 böcker som ska läsas och till det en pärm som går igenom deras arbete osv. Dettas har man 2 månader på sig att studera och sen träffas man igen och har prov på litteraturen.  Så just nu pluggas det hemma….

Detta är ett område som man kan se i Bibeln att Gud verkligen tar på allvar. Han har skapat familjen som en grundpelare i samhället och Hans plan är att familjen ska vara den grundpelaren i varje land.

Därför är det inte så konstigt när vi ser vårt sekulariserade samhälle försöka nedmontera familjen och rasera äktenskapet och marginalisera det.

Var välsignade