torsdag 29 juli 2010

En reflektion som är värd eftertanke

Ni har alla säkert tagit del av delar av det som har skrivits om mötena med Benny Hinn och hans besök i Sverige.

I förra inlägget så skrev jag om den råa och ofta mycket hårda tonen i kritiken av inte bara Benny Hinns möte (syftar på lördag kväll under Europakonferensen 2010) utan också Benny som person och hans sätt att leva.

Pastor Joachim Elsander skriver ett inläggStefan Swärds blogg där han på ett fantastiskt sätt "tar ner Gud i vardagen". Många gillar att det ska vara stort och starkt och det är väl i sig inget fel med att ett arbete är stort. Men ibland så tenderar det att ta över vårt intresse och fokus förskjuts en aning....

Läs och begrunda:

"Sen när mäter vi förresten framgång i fyllda arenor? Kändisar har den förmågan vare sig de är predikanter, rockstjärnor eller nått annat. Benny är en kristen kändis helt enkelt, men frågar jag min granne har han ingen aning vem Benny Hinn är, men han vet vem jag är och vad jag gör.

Vi “små pastorer” som inte är ute efter kändisskap, får vi inte kritisera och säga stopp när vi ser en undervisning som bedömer leder fel? Är det inte tvärt om vårt ansvar? Jag behöver inte upprepa det, men det var ganska grova saker Benny hade fått om bakfoten.

Du skriver: Min undran är kort och gott - alla som kritiserar Benny Hinn, vad gör de för att förkunna och sprida evangeliet, vad gör de för att be för de sjuka, vad gör de för att förverkliga Jesu missionsbefallning.?

Du kan få ett svar om du vill:
Vi leder alpha-kurser, vi ber för människor på hembesök och sjukhem och gudstjänster. Det är visserligen inga stora livvakter där som knuffar och gruffar men vi tror att Gud verkar ändå. Ibland ser vi under stora och små men det kablas oftast inte ut. Vi har inte specialdesignade kostymer och vi är glada om vi kan bo en natt på hotell under semestern med familjen.

Det händer så lite säger du. Jag håller med, men det hände inte så mycket för Paulus i Athen heller (apg 17) men några kom till tro och några kommer till tro, även i Sverige ja tro det eller ej, även i Borlänge.

Där har du mig i allt det här!"



Personligen gillar jag att höra om arbeten som är stora och når många människor, men......

....jag gillar verkligen när jag ser Gud i min vardag - Det tycker jag gör Gud så stor. När han hjälper mig med mina vardagsbestyr, svarar på mina och mina barns "barnsliga" böner. Helar oss i familjen när vi ber på kvällarna - Det gör Gud så stor.

Ingenting är för stort så att Gud inte klarar av det
Ingenting är för litet sa att Gud inte skulle bry sig.

Emanuel

onsdag 28 juli 2010

Lyssna!

Vilket möte. Vad intressant det var att lyssna på Tass Saada. Jag tänker inte skriva sönder hans budskap, bara uppmuntra dig att lyssna på det här.

Emanuel

Reflektioner över Benny Hinns-reflektioner

Nu har Benny Hinn lämnat Livets Ord och Sverige för den här gången och kvar är alla vi som var där, inte var där, tycker om , tycker illa om osv....

Jag tänker inte gå in i den teologiska debatten om Bennys predikan, det finns andra som kan mer om det och som säkert kan argumentera och visa på många fel och brister i predikans innehåll.

Men vad jag skulle vilja kommentera är den stundom mycket hårda tonen. En som fick stå i blåsväder (förutom Ulf Ekman) är Stefan Svärd. Men läs hans svaromål och lyssna på den tonen. Mycket hedervärt.

Även Ulf skriver om det med skärpa och en helt annan ton, läs och lyssna på tonen.

Man kan alltid skriva samma sak på flera sätt. Man kan ha en "lugn" ton men ändå vara skarp.

Emanuel

söndag 25 juli 2010

Nya raketbeskjutningar

Noterade bara en kort artikel på DN.se, eller egentligen på mobil.dn.se. från TT.

Jag skulle verkligen vilja att min regering hjälpte mig om det haglade raketer över mitt hus. Ett år av lugn och så börjas det igen.... och detta är säkert inte alla raketer som vi i väst får höra om. Jag har hört förvånandsvärt höga siffror om hur många själmordsbombare som Israel faktiskt stoppar.

Gud välsigne Israel

Emanuel

fredag 23 juli 2010

Och nu är snart sommaren förbi....

Eller i alla fall min semester...

Vilken sommar vi har haft. Fint väder och varmt och skönt. Det har gjort att man har kunnat ladda batterierna för hösten.

Under sommaren har det blivit en högljudd debatt på sina ställen om att Benny Hinn skall komma till Sverige.

Flera tidningar har skrivit om det, tex Dagen och Världen Idag. Ruben Agnarsson har också bloggat om det och svarat på en del kommentarer, läs om det här.

Personligen har jag gillat Benny Hinn. Jag tycker att vi ska få tag på mer av det övernaturliga i Sverige. Att be för sjuka och att se sjuka bli helade är något som jag verkligen vill se i Sverige. Men i det här fallet vet jag inte om man kan säga att medlen helgar målen. För jag kan också förstå att människor bli bestörta och tycker att det ter sig mycket konstigt när man ser de YouTube klipp som finns med makabra uttalanden.

En annan sak som verkar ha tagit en stor plats i vissa ministries är pengar. Vi vet alla att det kostar att få ut evangeliet i land efter land men det betyder inte att själva ministriet skall vara dyrt eller att personerna ska sko sig på att de har ett ministry. Jag har precis läst Frank Mangs självbiografi (Frank är faktiskt en släkting till mig...). Och där kan man se en man som verkligen älskar människor och som är ödmjuk och verkligen tjänar Gud, även om det är i det tysta. Han skriver om upp och nedgångar vilket gör att jag som läsare kan identifiera mig med en sådan gudsman - om Gud kan använda honom så finns det hopp för oss andra. En annan person som jag gillar är Joyce Meyer. Hon kan också vara ärlig och berätta att hon har saker som hon kämpar med men att i allt detta är Gud med och hjälper henne. Att vara så ärlig som predikant eller pastor gör att de inte blir några övermänniskor som nästan står över alla problem.

Jag tror att vi behöver en reformation så att vi inte tappar fokuseringen. Pengar får inte vara vårt första fokus, Gud måste vara det. Det ska inte vara så att våra insamlade medel går till byggnader och saker som gagnar olika personer personligen.

Så min slutkläm blir väl följande - Mer gudomligt helande i Sverige och mer ödmjukhet inför Gud och den uppgift som Han har kallat oss till.

Emanuel